Zasebni Fizioterapevti Slovenije Seznam forumov Zasebni Fizioterapevti Slovenije
Zasebni Fizioterapevti Slovenije
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pridobitev koncesije

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zasebni Fizioterapevti Slovenije Seznam forumov -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mavrica
Palček


Pridružen/-a: 06.12. 2007, 22:18
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2008 15:12    Naslov sporočila: Pridobitev koncesije Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me ali lahko pridobim koncesijo za zasebno fizioterapijo, če delam v Domu za starejše občane (kjer se ne izvaja ambulantna fizioterapija) ali pa je možno odnest fizioterapevtske točke le od tam , kjer delaš ambulantno ft (zdravilišče, zdravstveni dom...). Kje najdem kakšne zakone, ki govorijo o tem?
Zanima me tudi ali že kje v Sloveniji obstaja privat ft v Domu starejših občanov (da se je namreč po nekaj letih obstoja Doma le ta razprodal najemnikom).

Še nehaj vprašanj:
Kdo je zdaj glavni oz. pomembnejši za zasebne ft, Društvo ali Zbornica ali sta enakopravna? Confused

Katere zakone vse moram upoštevati, če želim odpreti zasebno fizioterapijo?

Pa še eno bolj zasebno vprašanje: kakšno plačo si lahko privošči zasebni fizioterapevt Shocked (razmišljam namreč o novi zaposlitvi ali s.p. ali ena druga varianta)?

Hvala za odgovore in lep dan še naprej-naj vam sije sonce,
sunny Andreja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ALENKA
tisti, ki ima preveč časa


Pridružen/-a: 05.01. 2007, 10:42
Prispevkov: 502

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2008 06:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovana Andreja !

Najprej je pridobitev koncesije vezana na soglasje izvajalca kateremu bi tako odnesla točke ( beri:denar ! ) To je s to predpostavko možno le znotraj zdravstvene mreže osnovnega zdravstvenega varstva. V slednje pa socialni zavodi ne štejejo ( fizioterapija je pri njih plačana v ceni zdravstvene nege na posameznega oskrbovanca in je po kategorijah nege različna)
Kdo je pomembnejši? To ni jasno !
Zakoni: Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju
Plača:Za začetek je to vprašanje smelo vendar mnogo bolj kompleksno kot se na začetku zdi. Odvisno je od obsega dela in stroškov, ki nastajajo z njim ( prostori-najem ali nakup, potrošni material, aparature, stroški poslovanja, izobraževanja itd, itd, .... ) Jaz bi to tvoje vprašanje malce spremenila in računala v tej smeri:
Po kolikih letih dela lahko fizioterapevt z investiranjem v svoje delo pride na pozitivno ničlo?
Za pogum pa tole: V vseh petnajstih letih kar zakon omogoča zasebno prakso, je le ena naša kolegica obupala. Statistično pa je to število zanemarljivo.

Pogum in lep dan še naprej želi vsem Alenka ! Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodem
tisti, ki ima preveč časa


Pridružen/-a: 22.12. 2006, 10:25
Prispevkov: 468
Kraj: KRŠKO

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2008 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točke se lahko prenašajo samo znotraj mreže osnovnega zdravstva, katera se občasno spreminja in takrat je možno dobiti tudi novo koncesijo. Na intenetni strani ZZZS piše kdo ima koncesijo. Le to trenutno podeljuje občina, na podlagi mnenja zavoda in drugih. So območja kjer primankuje fth storitev(mislim, da je to gorenjska regija). Glede upokojenskih domov je že povedla Alenka, drugače je samo v zasebnih u. domovih, kjer sklepajo lahko pogodbo tudi z zasebnikom.
Finančno sliko si lahko vsak posameznik povsem natančno sestavi.
Od pogodbe je odvisno koliko točk bo nekdo opravil v enem letu. Točka je trenutno okoli 1,8 EUR. Polna koncesija ima 18 603 točk. To znaša na letni ravni 33.500,00 EUR. Od tega zneska pa se odbija vse stroške. Poleg najemnine, aparatur, potrošnega materiala, obratovalnih stroškov ne smemo pozabiti še izobraževanja, zavarovanja prostorov in strokovne napake, prispevkov za zdravsvo in pokojninsko, pa še kaj se najde. Vsi ti stroški se lahko izračunajo dokaj natančno. Računica je povsem preprosta 33.500,00 - stroški=naša plača. To je kar se tiče pogodbe z ZZZS. Od vsakega posameznika pa je odvisno koliko se bo dodatno angažiral in delal samoplačnike, vodil skupine, pisal strokovne članke itd.
Torej če te ni strah dela, odgovornosti, izzivov, kar pogumno do konca in naprej.
_________________
Monopol je vedno slab, razen, kadar ga imaš v lasti!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ana
Palček


Pridružen/-a: 01.10. 2008, 16:12
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 02 Okt 2008 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imela bi nekaj vprašanj kako pridobiti koncesijo:
- a obstajajo kaka pravila, kdo jo lahko dobi in kdo ne?
- kam je potrebno poslati prošnjo?
- a obsta kje kak obrazec kaj vse mora prošnja vsebovati?
(ali pa če ima kdo svojega in ga je pripravljen deliti z mano).
- kako dolgo traja, da dobiš odgovor ali dobiš ali ne dobiš koncesije?

Upam da mi boste lahko pomagali.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ALENKA
tisti, ki ima preveč časa


Pridružen/-a: 05.01. 2007, 10:42
Prispevkov: 502

PrispevekObjavljeno: 02 Okt 2008 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koncesije znotraj javne zdravstvene mreže se praviloma podeljujejo 1x letno. Kandidat mora zagotoviti ustrezen prostor in opremo. Na Ministrstvo za zdravje odda vlogo za vpis v register zasebnih zdravstvenih delavcev. Ko ZZZS objavi razpis za izvajanje programov ( tudi to je le 1x letno ) se kandidat prijavi na razpis. Če le-ta presodi, da bo dodatni program financiral ( v velikosti mreže za celo Slovenijo ) izda pozitivno mnenje občini ( kjer se bo dejavnost izvajala ) za izdajo koncesijske odločbe.
Toliko samo na grobo. Postopek je zapleten , predvsem pa dolgotrajen. Koncesije, ki se podeljujejo ne smejo predstavljati širitve javne zdravstvene mreže. V zadnjeih letih je bilo posameznikom podeljenih na področju fizioterapije zelo malo koncesij. Vse širitve so se dogajale le na področju zdravilišč, ki v svojih programih zagotavljajo tudi fizioterapijo na področju osnovnega zdravstvenega varstva in nekaj malega pri zasebnikih, ki delajo na področjih, ki so zelo slabo pokrita s tovrstnimi storitvami..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodem
tisti, ki ima preveč časa


Pridružen/-a: 22.12. 2006, 10:25
Prispevkov: 468
Kraj: KRŠKO

PrispevekObjavljeno: 02 Okt 2008 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od začetka mojega zasebništva je že precej časa, zato je možno, da nekateri postopki niso več takšni kot so takrat bili.
Pri pridobivanju koncesije, teče več postopkov hkrati.
Najprej sem se ustno pozanimal na ZZZS ali sploh obstaja možnost, da bi pridobil koncesijo, ali bom lahko prenesel del koncesije iz moje prejšnje službe, ali bodo razpisali, kakšno dodatno koncesijo in podobno.
Nato sem zaprosil takratno Društvo fizioterapevtov Slovenije za "Mnenje o strokovni usposobljenosti". Pozitivno mnenje se pridobil po prbl 10 dneh. Takoj za tem sem na Ministrstvo za zdravje poslal vlogo za "Vpis v register zasebnih zdravstvenih dejavnosti". Sledila je vloga za "Podelitev koncesije za samostojno opravljanje storitev ambulantne fizioterapije" na Oddelek za družbene dejavnosti občine. Po 5-6 mesecih so mi na Ministrstvu za Zdravje izdali "Začasno odločbo o vpisu v register zasebnih zdravstvenih delavcev. Ministrstvo za zdravje je na mojo občino poslalo "Soglasje k podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene dejavnosti na področju fizioterapije". Občina je pridobila tudi pozitivno "mnenje Zavoda za zdr. zavarovanje, dodati pa sem moral tudi potrdilo Ministrstva za pravosodje o nekaznovanosti. Približno 10 dni po zbranih vseh soglasjih je občina izdala "Odločbo o podelitvi koncesije". Hkrati se je potrebno javiti še na razpis ZZZS. V vmesnem času je potrebno urediti prostor za ambulanto in pridobiti zanj vsa dovoljenja in potrdilo Ministrstva za zdravje o ustreznosti prostora za opravljanje dejavnosti..
Od prvih pogovorov s prijatelji, ki so že šli skozi postopek, preverjanjih na ZZZS-ju in ministrstvu, pa do prvega pacienta z napotnico, je vse skupaj trajalo približno 15 mesecev. Od prve uradne pisne vloge pa približno 9 mesecev.
Kako je sedaj, bo pa kašen bolj svežih povedal Smile
Srečno!
_________________
Monopol je vedno slab, razen, kadar ga imaš v lasti!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zasebni Fizioterapevti Slovenije Seznam forumov -> Ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.